SUORAHAKU - HEADHUNTING

Suorahaku eli headhunting on paras ratkaisu rekrytointiprosessin hoitamiseen silloin, kun halutaan etsiä työntekijää luottamuksellisesti ilman julkisia hakuilmoituksia.

Suorahaussa käytämme hyväksi laajoja verkostojamme, ajan tasalla olevaa osaajapoolia ja oikeanlaisia työkaluja uusien potentiaalisten henkilöiden löytämiseen.

Suorahakua voidaan käyttää monenlaisissa tilanteissa. Joskus organisaatiolla ei ole aikaa, resursseja tai oikeanlaista osaamista raskaaseen rekrytointiprosessiin, jolloin ammattilaisen toteuttama suorahaku on loistava valinta. Suorahaku taipuu monenlaiseen tarpeeseen – jos hakijoita kyseiseen tehtävään on vähän, löydetään suorahaulla myös ne osaajat, jotka eivät ole aktiivisessa työnhaussa. Jos taas alan työntekijöitä on paljon, saadaan suorahaulla kontaktoitua kustannustehokkaasti yksittäisiä alan tekijöitä, ilman aikaavievää haku-, haastattelu- ja valintaprosessia. Suorahaku on oikea valinta myös silloin, kun rekrytointitilanne on arkaluontoinen, esimerkiksi organisaationsisäisten strategisten muutosten vuoksi, tai jos halutaan salata rekrytointi kilpailijoilta.

Suorahakua käytetään perinteisesti johdon rekrytointiin, mutta tänä päivänä suorahakua hyödynnetään paljon myös asiantuntija- ja toimihenkilörekrytoinneissa. Me workerillä toteutamme suorahaut kaikilla työntekijätasoilla, myös kansainvälisesti.

Me tarjoamme laadukkaan ja nopean prosessin: luomme syvällisen menestysprofiilin, teemme perusteellisen hakijakartoituksen eri lähteitä hyödyntäen, kohtaamme kandidaatit luottamuksellisesti ja työantajamielikuvaa vahvistaen, suoritamme vapaavalintaisesti valintaa tukevat soveltuvuusarvioinnit ja tarjoamme konsultaatiota työnkuvaan liittyvissä asioissa. 

Ota yhteyttä tai jätä yhteydenottopyyntö alta, niin suunnitellaan tarpeisiisi sopivat suorahakuprosessi!

WORKER-REKRYSSÄ MAKSAT VAIN ONNISTUNEESTA REKRYTOINNISTA.

Worker-rekryssä yhdistyy rekrytoivien alan ammattilaisten
osaaminen ja alan parhaat henkilöarviointimenetelmät.

Worker-rekry soveltuu sekä toimihenkilö, että työntekijärekrytointeihin.